Real life Jenga

De architecten van ‘the Cloud’ zijn duidelijk geïnspireerd door het spelletje Jenga. Veel blokjes kun je er niet meer tussenuit halen! Wat dit ontwerp zo bijzonder maakt is de wolk die de twee torens pixel-achtig bij elkaar houdt. The Cloud wordt nu gebouwd in Seoul, Zuid-Korea. Volgens de planning is het gebouw klaar in 2015.The Cloud is het resultaat van een zoektocht naar een ontwerp waar het stadsleven van de grond wordt getild. Een alternatieve leefruimte ontwikkelen waar je kunt wonen, werken en relaxen.
Door de hoekige wolk onstaan er buitenterreinen. De ruimtes zijn daardoor zeer geschikt als woonruimte met tuin of het maken van parken. En dat op honderden meters hoog met een mindblowing uitzicht. Ook binnen is het ontwerp indrukwekkend door de grote hallen en hoge plafonds. Naast woon- en werkruimten zijn er ook zwembaden, spa’s, fitness studio’s, restaurants en café’s.

De zuidertoren is 260 meter hoog en heeft 54 verdiepingen. De noordertoren is 300 meter en heeft 60 verdiepingen. Het totale oppervlak in 128.000m2. De wolk begint op verdieping 27 en is tot tien verdiepingen daarboven aanwezig.

Het ontwerp stuit op veel commentaar omdat het herinneringen zou oproepen aan 9/11. MVRDV, het architectenbureau van ‘the Cloud’, biedt daar op de site excuses voor aan.

Lees ook:Het grootste gebouw van Nederland
Lees ook:Ontwerper Pierre Paulin overleden
Lees ook:Wanders wereld
Lees ook:Honger als een paard
Lees ook:Emma Maersk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.