Wat maakt Apple’s design zo anders?

In een exclusief interview met de London Evening Standard onthult Sir Jonathan Ive hoe Apple de ingenieuze designs bedenkt. “Onze doelen zijn erg simpel: het ontwerpen en maken van betere producten. Als we niet iets kunnen maken dat echt beter is, maken we het niet. Het gaat niet om prijs, een bepaald tijdschema of om een bizar marketingdoel.” Apple neemt de tijd. Al duurt dat maanden en maanden.

Apple’s Senior Vice President of Industrial Design Jonathan Ive werkt wel met teams van specialisten, maar niemand zit op z’n eigen eilandje. Alles overlapt en de grenzen tussen specialisten zijn vaag. Jonathan Ivy ziet dat als pluspunt: uiteindelijk heeft een team hetzelfde doel, als er maar design komt dat écht vernieuwend is. Lees het hele interview op de London Evening Standard.

Via Webwereld.nl en London Evening Standard

 

Lees ook:New London Style vs. Lucky Kunst
Lees ook:Nieuw Facebook Design verschijnt 30 maart
Lees ook:Kiekeboe!
Lees ook:My First Smartphone
Lees ook:Britse kunstenaar Banksy stunt met gratis online shop

2 reacties op “Wat maakt Apple’s design zo anders?

 1. mooi design

  Ik ben het er helemaal mee eens dat de beste manier van een product ontwerpen, is dat je het echt spectaculair en totaal anders dan anders moet maken. en zelfs in de kriesus maakt de prijs niks uit.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Aquaster

  Het schijnt dat Apple (het woord/merk) hetzelfde oproept in de mensen als het woord God. Het onderdeel van de hersenen dat hiervoor aangesproken wordt is door Apple met de marketing zo gemanipuleert dat mensen vertrouwen en een gelukkig gevoel ervan krijgen.

  Als ontwerper vind ik de software belangrijker (ook al klinkt dit gek) en dat dit kan op een pc van 1000 euro ipv een mac van 2000/2500 euro. Dat is toch snel verdient.

  Voor de duidelijkheid: Ik vind Appel (imac/laptops) wel fantastische ontworpen (qua vorm en materiaal!)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.