De eco-bag van Susan Bijl

Toen de Britse ontwerpster Anya Hindmarch in 2007 haar eco tas van gebruikt katoen I am not a Plastic Bag lanceerde, kon zij nauwelijks vermoeden dat de tas een wereldwijde hit zou worden. Destijds te koop voor vijf pond bij supermarktketen Sainsbury, was de tas binnen no time uitverkocht. Met enorme wachtrijen op e-bay als gevolg. Het ontwerp was bedoeld als onderdeel van een grootscheepse campagne, om het gebruik van plastic tassen terug te dringen. Vanaf dat moment heeft de zogenaamde eco bag een enorme vlucht genomen en komen er dagelijks nieuwe variaties van verschillende ontwerpers bij. De Rotterdamse vormgever Susan Bijl bedacht The New Shoppingbag: een tas van duurzame vliegerstof, verkrijgbaar in talloze kleurencombinaties in de maten small en large. De tas is onder meer te bestellen via de webshop van Revert Ladies.

Lees ook:Tupperware: Red Dot Design Team 2009
Lees ook:Broodzak met een twist
Lees ook:Nog meer LEGO
Lees ook:Soledad Senlle Gallery, een verborgen schat in Amsterdam
Lees ook:Hubba-hubba

0 reacties op “De eco-bag van Susan Bijl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.