Groen mobieltje

Sony Ericsson is de eerste die een reeks ‘groene’ mobiele telefoons op de markt heeft gebracht. Hiervoor heeft het bedrijf richtlijnen opgesteld waar zowel de verpakking, de toestellen zelf als de bijbehorende handleiding aan moeten voldoen. Verwacht bijvoorbeeld een kleinere doos met minder plastic, digitale gebruiksaanwijzingen en gerecyclede onderdelen (waarbij de richtlijn is dat de toestellen op z’n minst voor 50% uit hergebruikt materiaal moeten bestaan, maar de MH300 zelfs 100% gerecycled is). Hopelijk zullen meer mobiele telefoonaanbieders dit nobele streven volgen..

Lees ook:Het betere plastic
Lees ook:De eco-bag van Susan Bijl
Lees ook:Broodzak met een twist
Lees ook:Mode of kunst?
Lees ook:Schenking onbekende Rietveld-stoel aan Centraal Museum


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.