Design Plus Awards 2012: Bottle Mühle

Ik was niet van elk ontwerp onder de indruk dat de Design Plus Award 2012 had gewonnen, maar de zout- en pepermolen van Menu vond ik wel echt heel mooi. Niet voor niets dat de molen ook genomineerd was voor de Formland Design Award in het voorjaar van 2011.

De molen is gemaakt van plastic en hout met een keramisch mechanisme. Waar de maler bij veel molens aan de onderkant zit, heeft de ontwerper de opening aan de bovenkant geplaatst. Dit heeft ontwerper Norm Architects  van Menu zo ontworpen dat er geen zout- en peperkorrel of tafel terecht komen.

De Design Plus Award 2012 werd dit jaar op Ambiente (Frankfurt) uitgereikt, een van de grootste beurzen ter wereld in consumer-goods. Honderden ontwerpen werden ingezonden in voornamelijk het tafel- en keukensegment. De jury zocht naar een combinatie van prachtig ontwerp met functionaliteit. De jury kende 22 ontwerpen de prijs toe.

Lees ook:Design Plus Awards 2012: Pipe Candleholders
Lees ook:Design Plus Awards 2012: Leaf-it
Lees ook:Design Plus Awards 2012: MM03i soft touch black
Lees ook:Design Plus Awards 2012: Crumpled City Maps
Lees ook:ELLE Decoration Design Talent Award 2012 werkt samen met Cappellini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.