Platform21 repareert

Wereldwijd genieten ideeën over duurzaamheid grote aandacht, maar repareren blijft als creatieve, culturele en economische kracht op de achtergrond. Platform21 hoopt daar verandering in te brengen met Platform21 = Repairing: een project met een breed programma dat een herwaardering van repareren aanspoort, dat loopt tot 30 augustus.

Zo kunnen bezoekers tijdens het Repair Manifesto kapotte eigendommen meenemen naar de expositieruimte van Platform21, waar ze hun spullen samen met ontwerpers en kunstenaars een tweede leven kunnen geven. Het Repair Manifesto leverde al veel internationale media-aandacht op en was aanleiding voor een discussie over reparatie binnen de ontwerpgemeenschap. In samenwerking met Bright magazine schrijft Platform21 een prijsvraag uit voor de Most Remarkable Repair. Originele, grappige en inventieve reparaties kunnen tot 14 augustus ingestuurd worden.

‘Als je de economische crisis als onderdeel van een mentaliteit beschouwt, dan zou repareren onderdeel van een mentaliteitsverandering kunnen zijn’ (Joanna van der Zanden, Platform21)

Lees ook:LEGO voor al uw reparatiewerkzaamheden
Lees ook:Design voor Moederdag
Lees ook:Gezocht: Ikea hackers
Lees ook:Anton Corbijn als grafisch ontwerper
Lees ook:Ontwerp je eigen lichaam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.