De mens als varkensvoer

Kunstcentrum Stroom in Den Haag presenteert nog tot en met 23 augustus Foodprint. Voedsel voor de stad; een uitgebreid programma over de invloed van voedsel op de cultuur, de inrichting en het functioneren van de stad. De tentoonstelling laat zien hoe verschillende kunstenaars en architecten de religieuze, sociale, economische en politieke waardesystemen aan de orde stellen die aan voedsel zijn verbonden. In een monumentale tijdlijn wordt het verhaal verteld van de wereldwijde ontwikkelingen op gebied van voedselproductie, distributie, voedsel in relatie tot kunst, architectuur, stedenbouw en cultuur van 1830 tot nu.

De gelaagde betekenis van voedsel wordt blootgelegd, van voedsel als eerste levensbehoefte tot bijvoorbeeld voedsel als wapen. Aanstaande zondag zal curator Marieke Berkers in een uitgebreide rondleiding vertellen hoe voor kunstenaars en ontwerpers als Joep van Lieshout, Christien Meindertsma, Winy Maas, Bohn & Viljoen en Lonnie van Brummelen en Siebren de Haan voedsel een rol ging spelen in hun werk.

Op de foto: Atelier van Lieshouts Foodmaster (2009) waarin mensen als kadavers worden opgehangen alvorens ze te vermalen als varkensvoer in een gehaktmolen.

Lees ook:Oorbellen/sculptuur van Atelier van Lieshout
Lees ook:Christien Meindertsma
Lees ook:Brad Pitt koopt stoel Van Lieshout op Art Basel
Lees ook:Hoe Dutch Design werkt
Lees ook:Uniciteit gaat voor naam van ontwerper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.