Darwiniaans design: de Vegetal

Toeval of niet, in het 200ste geboortejaar van Darwin lijkt zelfs de designwereld geïnspireerd te zijn door de evolutietheorie. Neem het nieuwste ontwerp van Ronan en Erwan Bouroullec voor Vitra: stoel Vegetal. Een ontwerp dat in vier jaar tijd groeide en dit voorjaar tot wasdom kwam. Het idee voor deze stoel haalden de broers uit de historische tuinen in de VS van de vorige eeuw, waarin bomen in allerlei fantasievormen werden gesnoeid. Zo ook in de vorm van meubelstukken. De Vegetal heeft een organische vorm, met een zitting die veel weg heeft van de nerven van een blad. Naast wit en zwart is de stoel ook verkrijgbaar in natuurtinten als mosgroen, donkerbruin en herfstachtig rood. Het materiaal, een met vezels versterkt polyamide, is geschikt voor binnen en buiten.

Het Belgische museum voor hedendaagse kunst Grand Hornu-Images, besteedt nog tot en met 31 mei aandacht aan de Bouroullec broers, met de tentoonstelling Etapes. Bijzonder zijn de tekeningen van de ontwerpers, die zij maakten om het ontwerpproces (de evolutie!) van hun meubels vast te leggen. 

Lees ook:Schenking onbekende Rietveld-stoel aan Centraal Museum

Lees ook:Tipi voor je kat
Lees ook:Real life Jenga
Lees ook:Mint is nieuw en verfrissend
Lees ook:Het betere plastic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.