Soledad Senlle Gallery, een verborgen schat in Amsterdam

De van oorsprong Spaanse Marisol Ferradás richtte in 1989 showroom annex galerie Soledad Senlle op. Tijdens het verkoopseizoen wemelt het er van de inkopers, op zoek naar moois uit de collecties van onder meer Isabel Marant en Joline Jolink. Buiten dit seizoen heeft het publiek dat de sfeervolle ruimte aan de Sloterkade in Amsterdam binnenkomt, een heel ander doel: kunst kijken. Ferradás weet de showroom zo te transformeren, dan je je in een klein museum waant. Maar met behoud van de informele sfeer, waaraan het bij veel galeries nog wel eens ontbreekt.

Gister opende de expositie met foto’s en een video installatie Un moment inconditionnel, die nog tot en met 25 juli loopt. Ferradás speelt zelf de hoofdrol in de video installatie, die haar reis naar de Thar woestijn in India laat zien. Daar begraaft ze aardewerken potjes, die stuk voor stuk een persoonlijke boodschap bevatten. Al in 2007 heeft ze voor dit project aan voorbijgangers in het Vondelpark gevraagd, deze boodschap op te schrijven. Zelf zegt ze hierover:’De intensiteit van het directe moment, de voorbijganger als hoofdrolspeler en de persoonlijke ervaringen die worden verplaatst en verlengt, spelen een rol in dit project. Het brengt een nieuwe samenhang aan tussen verleden, heden en toekomst. Het besef van tijd verdwijnt en maakt plaats voor een onvoorwaardelijk moment: un moment inconditionnel.’

De installatie wordt ondersteund door foto’s van Catherine Libeert. Voor het woestijngevoel is de showroom volgestort met zand, en moeten bezoekers op blote voeten de ruimte betreden. Het is een bijzondere ervaring. Nog een goede reden om hier naartoe te gaan: foto’s zijn al vanaf 25 euro te koop en de opbrengst gaat naar een weeshuis in India.  

Lees ook:Hella Jongerius voor Ikea PS
Lees ook:Design voor Moederdag (2)
Lees ook:Maak je magneet
Lees ook:Nog meer LEGO
Lees ook:Een pleidooi voor meer diepgang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.