Overzichtstentoonstelling Galerie TORCH in de Kunsthal

Adriaan van der Have by Anton Corbijn

De tentoonstelling The Unforgettable Fire in de Kunsthal Rotterdam presenteert het overzicht van de bewogen geschiedenis van de Amsterdamse galerie TORCH. De charismatische galeriehouder Adriaan van der Have selecteerde voor deze tentoonstelling niet voor de hand liggende werken en maakte onverwachte keuzes. Met zijn oog voor jong en eigenzinnig talent heeft Van der Have aanstormende Nederlandse en internationale kunstenaars een podium gegeven.

De unieke verzameling werken, waaronder portretten, fotocollages en trucage- en geënsceneerde fotografie, kenmerkt zich door een subtiele vlucht van de realiteit waarin verlangen, schoonheid, erotiek en natuur centraal staan. De tentoonstelling is een eerbetoon aan Adriaan van der Have, die april dit jaar is overleden.

TORCH Gallery staat bekend om zijn internationaal georiënteerde netwerk van verzamelaars, bewonderaars en fans. Met zijn galerie neemt Van der Have in een vroeg stadium deel aan vele internationale kunstbeurzen waaronder Armory Show, Art Basel, Paris Photo, Pulse en recentelijk het nieuwe Art Dubai om Nederlandse kunstenaars in het buitenland te presenteren.

De tentoonstelling, die loopt tot en met 6 september, bevat werk van onder meer Blommers & Schumm, Anton Corbijn, Daniëlle Kwaaitaal, Inez van Lamsweerde, Loretta Lux, Terry Rodgers en Henk Tas.

Lees ook:Brad Pitt koopt stoel Van Lieshout op Art Basel
Lees ook:Arnhem Mode Biënnale met expo Productdesign
Lees ook:Overzichtstentoonstelling Van Eijk & Van der Lubbe
Lees ook:Mode of kunst?
Lees ook:Avant Gardes: hoogtepunten uit de collectie van het Stedelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.