Overzichtstentoonstelling Van Eijk & Van der Lubbe

Het Audax Textielmuseum presenteert vanaf 28 juni tot en met 11 oktober een overzichtstentoonstelling van het gehele oeuvre van Niels van Eijk (1970) en Miriam van der Lubbe (1972). De intentie van de tentoonstelling is om de vele ‘gezichten’ van het werk van de ontwerpers te laten zien. Hiervoor zijn producten en objecten in groepen bij elkaar geplaatst, en komt het publiek door beschikbare hand outs meer te weten over de ontwerpbenadering die bij bepaalde werken is gevolgd. Namelijk: concept, vorm, materiaalexperiment, productieproces en decoratie. Op deze manier kijkt de bezoeker mee door de ogen van de ontwerpers en wordt het gedachtegoed achter het werk zichtbaar.

Niet alleen toont het museum eindproducten, zoals tafels, stoelen, lampen, huishoudtextiel, keramiek, glaswerk en bloemen- en fooddesign, maar ook concepttekeningen, ontwerpschetsen, modellen en materiaalstudies. Gelijktijdig met de tentoonstelling verschijnt bij uitgeverij 010 een omvangrijke oeuvre-publicatie van het werk van het duo, onder de titel: Subjects. Niels van Eijk & Miriam van der Lubbe. Het boek is in de TextielShop verkrijgbaar voor € 19,50. Ook zijn daar diverse andere producten van de ontwerpers te koop

Lees ook:Mode of kunst?
Lees ook:Toonkamer presenteert de primeurs uit Milaan
Lees ook:Gevonden design
Lees ook:Koffiedrinken met Micha Klein
Lees ook:Ontwerpsprookjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.