Ontwerpsprookjes

design by Ineke Hans

In het Victoria & Albert Museum in Londen is van 14 juli tot en met 18 oktober de expositie Telling Tales, Fantasy and Fear in Contemporary Design te zien. Met de expositie haakt het V&A in op de trend van Europese ontwerpers om unieke en gelimiteerde stukken te vervaardigen die het midden houden tussen kunst en design. Nieuwe generatie ontwerpers als Tord Boontje, Maarten Baas, Jurgen Bey, Ineke Hans en Studio Job tonen meubels, verlichting en keramiek, geïnspireerd op sprookjes.

Elk ontwerp vertelt een eigen verhaal door de toepassing van decoratieve elementen, historische verwijzingen of het gebruik van bijzondere materialen. Gemene deler is de toespeling op genres als fantasy, parody en mortality. Mocht dit je nog niet helemaal overtuigen om naar Londen af te reizen, tegelijk met deze tentoonstelling loopt ook de expo Future Fashion Now: New Design from the Royal College of Art. Met meer dan vijftig outfits en accessoires van afgestudeerden aan de prestigieuze Royal College of Art.

Lees ook:Hoe Dutch Design werkt
Lees ook:Lichting 2009
Lees ook:Tentoonstelling: Designing 007 – Fifty Years of Bond Style
Lees ook:Marlies Dekkers ontwerpt kristallen vaas
Lees ook:Een pleidooi voor meer diepgang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.