De 33 mooiste boekontwerpen

Nog tot en met 20 september is in de bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam de collectie drieëndertig best verzorgde Nederlandse boeken van 2008 te bewonderen. De boeken zijn afkomstig uit de categorieën literatuur, kinderboeken, non-fictie, special interest en institutionele, bedrijfs en academische publicaties. De colllectie werd uit 447 inzendingen gekozen door een vijfkoppige vakjury, bestaande uit de ontwerpers Volken Beck en Vanessa van Dam, uitgever Nina Post, drukker Fokko Tamminga en Julius Vermeulen, adviseur Kunst & Vormgeving van Koninklijke TNT Post. Eén van de boeken, de Vinex Atlas, een ontwerp van Studio Joost Grootens, heeft zelfs een gouden medaille gekregen voor het beste boekdesign van de wereld.

Lees ook:Faking a library
Lees ook:New London Style vs. Lucky Kunst
Lees ook:Natuurmuur
Lees ook:Metaalman
Lees ook:15.000 euro voor het meest duurzame ontwerp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.