Een pleidooi voor meer diepgang

In de Gispen showroom in Amsterdam is tot en met 6 september de expositie Layers van Richard Hutten te zien. Deze expositie beleefde haar primeur in april 2008 in Milaan. Na Amsterdam reist de expositie door naar Shanghai, waar deze is te zien tijdens 100% Design Shanghai.

De titel van de expositie Layers komt voort uit de verschillende lagen waaruit de veelal unieke stukken zijn opgebouwd en dient als pleidooi voor meer diepte in de designwereld. Hutten wakkert zo niet alleen als kunstenaar, maar ook als antropoloog en socioloog de discussie aan over de objecten en design in het algemeen.

De keuze voor de showroom van Gispen als onderkomen voor deze expositie is niet toevalling: zijn designcollectie werd in 2008 overgenomen door het merk en maakt deel uit van de collectie NgispeN, speciaal gericht op design voor thuis. Behalve het werk van Richard Hutten zijn in de showroom ook een aantal andere producten te zien, met onder meer: de Triennial Chair van Anke Bernotat voor Gispen, de Histograms van Fabrio Novembre voor NgispeN en Melted door Pieke Bergmans en Peter van der Jagt voor Lensvelt.

Voor het bezoeken van de showroom moet je wel eerst even een afspraak maken!

Lees ook:Design en ambacht
Lees ook:Inside Design 2009 #1
Lees ook:Soledad Senlle Gallery, een verborgen schat in Amsterdam
Lees ook:House of Concepts: oftewel de Design Academy Eindhoven
Lees ook:Crisisdesign bij Galerie Vivid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.