New London Style vs. Lucky Kunst

 

New London Style

Ineens was Londen dé inspiratiebron bij uitstek. Vooral op het gebied van mode en muziek is alles wat uit de Engelse hoofdstad komt enorm populair. Britpop, New Rave en Rock ’n Roll: alles herhaalt zich eindeloos, maar verveelt nooit. De modewereld haakt gretig in op deze trend en schuift zo haar eigen stijliconen, naast die uit de muziekindustrie, naar voren. Een goed voorbeeld is Agyness Deyn. Haar typisch Engelse vintage-meets-rock look maakt haar een veelgevraagd model en boegbeeld voor trendvolgers.

Maar denk ook aan Kate Moss die voor cosmeticaconcern Rimmel de ‘London look’ aanbeveelt. Maar wat is dat dan precies, de London look? Voor inspiratie, ook op design gebied, kun je de boeken New London Style en Lucky Kunst er op naslaan. De eerste geeft een kijkje in de appartementen van jonge creatieven uit de wereld van muziek, mode, design en beeldende kunst van nu. De tweede verhaalt over de Young British Artists, die zich in de vroege jaren ’90 verenigden en een pad vrijmaakten voor artiesten als Damien Hirst en Tracy Emin. De Londense subcultuur op haar best!

 

Lees ook:Wat maakt Apple’s design zo anders?
Lees ook:Modefabriek mixt mode met kunst en design
Lees ook:Tentoonstelling: Designing 007 – Fifty Years of Bond Style
Lees ook:Mode of kunst?
Lees ook:Coming Soon: Henny van Nistelrooy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.