Britse kunstenaar Banksy stunt met gratis online shop

Is het vandalisme of het werk van een meesterlijk kunstenaar? De Britse guerilla-artiest Banksy leeft al jaren in de anonimiteit, vanwege de vele aantijgingen van het eerste. In zijn kunstwerken combineert hij graffiti met een sjabloontechniek– dat werkt sneller, waardoor hij minder kans loopt om opgepakt te worden. Zijn boodschap is doorgaans politiek van aard, met een humoristische ondertoon.

Favoriete figuren zijn apen en ratten, maar ook politieagenten, soldaten, ouderen en kinderen. De meeste bekendheid verwierf hij door bestaande kunst aan te passen zodat het werk een andere betekenis krijgt. Zijn anonimiteit werkt het in de hand dat er geen copyright op zijn werk berust en dat veel van zijn werk te pas en te onpas voor allerlei gadgets wordt gebruikt. Uit frustratie hierover heeft hij een nieuwe stunt bedacht: een webshop waar bezoekers gratis artwork kunnen downloaden. Maar wel mét de waarschuwing dat dit niet voor commerciële doeleinden gebruikt mag worden…

Lees ook:Modefabriek mixt mode met kunst en design
Lees ook:Opnieuw samenwerking Studio Job en Galerie Moss
Lees ook:Design en ambacht
Lees ook:Mode of kunst?
Lees ook:Nog meer LEGO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.