Ontwerp je eigen lichaam

Door plastische chirurgie is het menselijk lichaam maakbaar geworden. Het najagen van perfectie en de zoektocht naar het eeuwige leven is voor veel ontwerpers een bron van inspiratie. Naast het verschijnsel dat nude heet en zich laat omschrijven als ‘er naakt uitzien terwijl je toch gekleed bent’, een trend die is uitgevonden door modeontwerpers en elk seizoen wel een revival beleeft, wordt de naakte huid ook letterlijk onderdeel van het ontwerp. Bijvoorbeeld bij schrijfster/ontwerpster Shelly Jackson die vrijwilligers oproept om één woord in classic book font op hun lichaam te laten tattoeëren.

Al deze woorden samen zullen een verhaal met de titel Skin vormen. Minder dan twee maanden na de eerste oproep, hadden 1800 enthousiaste deelnemers zich al gemeld. Het versieren van het eigen lichaam met woorden of zelfs hele gedichten is inmiddels een ware trend (getuige de vele celebrities die hiermee rond paraderen).

Lees ook:Design en ambacht
Lees ook:Warme knietjes
Lees ook:Elle-Wonen geeft korting op 100% Design
Lees ook:Michael Jackson in Lego
Lees ook:Ontwerpsprookjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.