Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin voor Stern

Fotografenduo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin worden ook wel het Dutch Dreamteam genoemd. Eind jaren tachtig breken ze door met het digitaal manipuleren van foto’s, een techniek die tot dan toe ongekend is in de wereld van fotografie. Inmiddels wonen Van Lamsweerde en Matadin al vijftien jaar in New York waar ze voor gerenommeerde bladen als Vogue, Harper’s Bazaar en The New York Times Magazine werken en grootheden als Stella McCartney en Jean-Paul Gaultier tot hun klantenkring mogen rekenen.

In 2006 werd het duo gevraagd de befaamde Pirelli kalender te schieten. Niet voor niets heeft het Duitse weekblad Stern de Nederlandse fotografen benaderd voor een speciale boekuitgave, waarmee ze onder meer Maria Testino, Ellen von Unwerth en David LaChapelle opvolgen. het boek Stern Fotografie Portfolio No. 55 omvat zowel modefotografie en portretten van beroemdheden als vrij werk.

Lees ook:Overzichtstentoonstelling Galerie TORCH in de Kunsthal
Lees ook:Uniciteit gaat voor naam van ontwerper
Lees ook:Bak ‘Deine Welt’
Lees ook:New York Magazine lanceert Design editie
Lees ook:Enfant terrible Dash Snow overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.