Kleinschaligheid wint terrein

 

Tilt-top table by Scholten & Baijings

Het ontwerpersduo Scholten & Baijings presenteerde op de afgelopen editie van de Salone del Mobile in Milaan: Truly Dutch. Een serie handgemaakte meubels volgens de traditie van ambachtelijk gemaakte streekproducten, zoals die te zien zijn in het Zuiderzeemuseum. 

Dutch design is (nog steeds) hot, maar de Nederlandse identiteit heeft nog nooit zoveel in de belangstelling gestaan als nu. De voordelen van de globalisering staan sterk ter discussie en dat uit zich in een grotere interesse voor kleinschaligheid. Niet alleen regionale of zelfs lokale producten vormen een grote inspiratiebron, maar ook ontwerpen in een gelimiteerde oplage winnen aan terrein. Een tendens die ook op de 48e editie van de meubelbeurs in Milaan opviel. 

Lees ook:Arnhem Mode Biënnale met expo Productdesign
Lees ook:Een pleidooi voor meer diepgang
Lees ook:Houdbare mode volgens Monique van Heist
Lees ook:Bouwpakketboot
Lees ook:Skitsch is design met een lach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.