Internet: designwebshops

 

Smoke Chair by Maarten Baas

De consument vindt kopen via internet steeds minder eng en eigenlijk wel zo gemakkelijk, getuige het groeiende aanbod van internetwinkels dat ook duurdere producten aanbiedt. Zoals design. Op de site Moooishop.nl is bijvoorbeeld de gehele collectie van Moooi te koop, en kun je met één druk op de knop een stoel, lamp of tafel van Studio Job, Maarten Baas, Jurgen Bey of Richard Hutten bestellen.

Een andere webshop waar de ‘luie’ consument een ruime keuze heeft uit (Hollands) design is: 0900-design.nl. Hier vind je gerenommeerde merken als Droog en Rietveld, naast Maarten Baas, Ineke Hans en Nicolette Brunklaus. Maar ook internationale labels als Flos en Cappellini. Door de koppeling van deze site met de portal Designmatcher.com kan de bezoeker ook browsen door Nederlands grootste online encyclopedie voor designmeubelen om interieurinspiratie op te doen. Niet van Hollandse makelij is Deconet.com. Deze site belooft een soort marktplaats voor designmeubels te zijn, waar kopers en aanbieders van over de hele wereld terecht kunnen. Helaas zijn de Hollandse meesters niet ruim vertegenwoordigd, maar is er wel genoeg ander moois om je aan te vergapen. Ook de enorme database aan gegevens over Modern Design op Decopedia, maakt de site de moeite van het bezoeken waard!

Lees ook:Maarten Baas voor Zomergasten
Lees ook:Wat hedendaags design ons over de toekomst leert
Lees ook:Alternatieve Lowlands website
Lees ook:Ontwerpsprookjes
Lees ook:Terug naar de bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.