Hella Jongerius voor Ikea PS

Dat Ikea op de designtour is, werd onderstreept door deelname van het bedrijf aan de prestigieuze meubelbeurs in Milaan. Hier presenteerde Ikea de nieuwste PS collectie, die het thema Never Ending Design Stories met zich meedraagt. Twintig designers wereldwijd, waaronder Hella Jongerius, kregen de opdracht terug te gaan in de tijd en te kijken naar de natuur. Hella Jongerius liet zich inspireren door Zweedse sprookjes met dieren erin en ontwierp drie wandkleden met de koppen van een vos, een geit en een konijn.

 De wandkleden worden stuk voor stuk in India met de hand geborduurd en dragen ook de handtekening van de maakster in het label. Sinds 2000 ondersteunt Ikea initiatieven van Unicef waarbij vrouwen in Indiase dorpen het leven van hun gezinnen kunnen verbeteren door voor de Zweedse meubelketen textiel te borduren. Jongerius heeft met haar kleden een belangrijke bijdrage geleverd aan dit initiatief door samen te werken met lokale Indiaase naaiateliers. Met de PS collectie haal je dus betaalbaar design in huis, waarbij je ook nog eens het goede doel steunt!

Lees ook:Documentaire over Hella Jongerius
Lees ook:Gezocht: Ikea hackers
Lees ook:Crisisdesign bij Galerie Vivid
Lees ook:Houdbare mode volgens Monique van Heist
Lees ook:Real Life Lego

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.