Skitsch is design met een lach

deel van de Skitsch collectie

Voor wie het gemist heeft: tijdens de meubelbeurs in Milaan vond de aftrap plaats van het nieuwe edgy internationale designlabel Skitsch. Oprichter is Renato Preti: een succesvolle Italiaanse zakenman, afkomstig van het merk B&B Italia. Uitgangspunt was dat hij design voor schappelijke prijzen wilde aanbieden (prijzen variëren van 50 tot 15.000 euro),  via zijn winkel in Milaan en via internet. Voor de samenstelling van zijn collectie heeft hij een aantal veelbelovende internationale ontwerpers benaderd, waaronder ook de Nederlanders Maarten Baas, Kiki van Eijk, Joost van Bleiswijk en Bertjan Pot. De productlijn van Skitsch onderscheidt zich doordat ieder ontwerp een element van humor bevat. En als de ontvangst bij het grote publiek net zo  verloopt als bij de lancering in Milaan, zou Skitsch wel eens een grote hit kunnen worden. 

Lees ook:Wat hedendaags design ons over de toekomst leert
Lees ook:Internet: designwebshops
Lees ook:Maarten Baas voor Zomergasten
Lees ook:Kleinschaligheid wint terrein
Lees ook:Overzichtstentoonstelling Van Eijk & Van der Lubbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.