Jan Jansen ontwerpt duurzame slipper

Slippers van oude autobanden en gemaakt door inwoners van Zuid-Afrika, dat is het idee achter de Plakkies. Schoenontwerper Jan Jansen tekende voor het design en een aantal studenten van de TU Delft (die ook met het initiatief kwamen) werkten het plan verder uit. Helemaal volgens de richtlijnen van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De gerecyclede autobanden komen zo niet in het milieu terecht, en de slipperfabriek biedt werkgelegenheid aan de inwoners van een Afrikaanse sloppenwijk. Als klap op de vuurpijl gaat een deel van de opbrengst naar Kids Rights. Geen wonder dat de Plakkies met veel tam tam gelanceerd zullen worden. Op woensdag 14 mei op de Dam in Amsterdam, met DJ’s, BN-ers en Afrikaanse trommelmuziek. Daarna zullen de Plakkies opgenomen worden in de collectie van de Bijenkorf. 

Lees ook:Joline Jolinks Super Sample Sale
Lees ook:Koffiedrinken met Micha Klein
Lees ook:Christien Meindertsma
Lees ook:My First Smartphone
Lees ook:Soledad Senlle Gallery, een verborgen schat in Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.