Wanders wereld

 

Villa Moda by Marcel Wanders

Voor Marcel Wanders fans is het misschien wat veel gevraagd af te reizen naar het Midden-Oosten, om een van zijn laatste creaties te aanschouwen: het interieur van de ultra luxe modezaak Villa Moda in Bahrain. Hier heeft Wanders (bekend geworden met zijn Knotted Chair voor Droog) in opdracht van Sjeik Majed Al-Sabah, het design geleverd voor dit zeven verdiepingen tellende modewalhalla, met een oppervlakte van 1000 m2. Al-Sabah gaf de ontwerper mee dat hij zich moest laten inspireren door ‘de chaos van de souk.’ Om te laten zien wat hij daarmee bedoelde nam hij Wanders mee op een tour door het Midden-Oosten.

de Wattcher by Marcel Wanders

Zo heeft de designer zich kunnen vergapen aan de souks en andere traditionele retail concepten, en heeft hij deze weten te vertalen naar het heden. Maar, Wanders was ook bezig met wat meer aardse zaken. In opdracht van Innovaders tekende hij voor het ontwerp van de Wattcher: een apparaat dat binnenshuis het energieverbruik berekent. Met de mogelijkheid om een streefwaarde op te geven. Doordat de Wattcher pulseert (hoe meer energie men verbruikt, hoe hoger de frequentie) ziet Wanders het metertje als ‘het kloppende hart’ van het huis. Vanaf eind deze maand online te koop.  

Lees ook:Ed Annink-servies bij Kwantum
Lees ook:Ontwerpsprookjes
Lees ook:Hella Jongerius voor Ikea PS
Lees ook:Ontwerp je eigen lichaam
Lees ook:Marcel Wanders voor Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.