Documentaire over Hella Jongerius

Ontwerpster Hella Jongerius heeft in samenwerking met Design Onscreen een documentaire opgenomen, waarin haar visie op design centraal staat. In de dertig minuten durende film Hella Jongerius: Contemporary Archetypes maakt de kijker dieper kennis met deze internationaal gewaardeerde ontwerpster, door interviews met zowel Jongerius en haar team, als liefhebbers van haar werk.

Aan het woord komen onder meer Paola Antonelli (Museum of Modern Art, New York), R. Craig Miller (Indianapolis Museum of Art) en de New Yorkse galeriehouder Murray Moss. Maar ook producenten van haar ontwerpen komen aan bod, zoals Rolf Fehlbaum (Vitra), Michael Maharam (Maharam), en Jan Tichelaar (Koninklijke Tichelaar, Makkum).  De film is opgenomen in Amsterdam, Rotterdam, Makkum, Indianapolis en New York en beleefde op 16 mei haar premiere in het Museum of Arts and Design in New York. 

 

Lees ook:Hella Jongerius voor Ikea PS
Lees ook:Hip Haarlem
Lees ook:Opnieuw samenwerking Studio Job en Galerie Moss
Lees ook:De stoelknopen van Anneke Jacobs
Lees ook:New York Magazine lanceert Design editie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.