Marlies Dekkers ontwerpt kristallen vaas

Royal Leerdam Crystal heeft Marlies Dekkers uitgenodigd een ontwerp te maken voor de nieuwe collectie. Met het thema Vanitas – Glamour in Crystal kon de lingerieontwerpster goed uit de voeten. Het resultaat is een vaas dat een ingesnoerd vrouwenlijfje voorstelt. Hoewel de vorm in de basis klassiek is, bleken de killer curves toch een fikse uitdaging voor de Leerdamse glasblazers. De Marlies Dekkers vaas is in gelimiteerde oplage verkrijgbaar in wit, rood en zwart.

Andere ontwerpers die hun naam aan Royal Leerdam Crystal hebben verbonden zijn onder meer Jan Jansen, Ans Markus, Scholten en Baijings en Dick van Hoff, waarmee zij beroemde ontwerpers als Berlage en Frank Lloyd Wright opvolgen.

Royal Leerdam Crystal is opgericht in 1878 en mag zich vanaf 1953 koninklijk noemen. Het aantrekken van hedendaagse kunstenaars is bepalend voor de populariteit van het bedrijf, dat door de innovatieve ontwerpen een brede doelgroep weet aan te spreken. Tel daar de toegenomen belangstelling voor ambachtelijke technieken bij op, en je bent niet meer hip als je geen Crystal in huis hebt!

Lees ook:Nog meer LEGO
Lees ook:Marcel Wanders voor Google
Lees ook:Fluoriserende vaas
Lees ook:Ontwerpsprookjes
Lees ook:Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin voor Stern

Eén reactie op “Marlies Dekkers ontwerpt kristallen vaas

  1. Marianne

    wie is Marlies Dekker nu helemaal.
    wat bandjes en strepsel prullaria voor een hoop euries.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.