Valt het doek voor Droog Design?

rag chair by tejo remy

Ontwerpplatform Droog Design, opgericht in 1993 door Renny Ramakers en Gijs Bakker, zou zomaar kunnen ophouden te bestaan. Dat bericht in ieder geval de Volkskrant vandaag. Reden zou een ‘voortschrijdend verschil van inzicht over de zakelijke en inhoudelijke koers van stichting Droog Design’ zijn, waardoor Bakker zich gedwongen voelde als bestuurslid op te stappen. Zijn besluit om in afwachting van financiële vergoeding,  géén toestemming te verlenen voor nieuwe activiteiten van Droog in de Benelux, zou wel eens verstrekkende gevolgen kunnen hebben.

In 2006 werd de stichting uitgebreid met een bv, waar de productlijn en de winkel in Amsterdam onder vallen. Deze combinatie van stichting en bv heeft voor de buitenwereld altijd voor verwarring gezorgd, omdat commerciële activiteiten niet de core business van Droog zouden zijn. Deze mening blijkt Bakker te delen: ‘De balans tussen commercie en vakinhoudelijke kennis kwam steeds meer uit het lood te staan.’ Volgens hem was namelijk ‘het laten ontwikkelen en produceren van vernieuwende producten van aanstormende ontwerptalenten,’ het bestaansrecht van Droog, iets waar Renny Ramakers, naar zijn zeggen, in haar ontplooiing van de zakelijke activiteiten (lees: de opening van Droog New York; een winkel annex galerie in hartje Manhattan) teveel aan voorbij zou gaan…

Lees ook:Hoe Dutch Design werkt
Lees ook:Dutch Design naar New York
Lees ook:Internet: designwebshops
Lees ook:Uniciteit gaat voor naam van ontwerper
Lees ook:Goed slapen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.