Ed Annink-servies bij Kwantum

Een goeie reden om even langs Kwantum te gaan, is om jezelf het prachtige servies Ik wil die met dat eitje van Ed Annink kado te doen. Het servies bestaat uit 7 borden, 6 schalen en 4 kopjes. Alle items zijn uitgevoerd in wit met een zilverkleurige illustratie van de Duitse graficus Gerd ArntzAnnink heeft de vormgeving van het servies eenvoudig gehouden, zodat de illustraties van Arntz alle aandacht krijgen. Het servies ligt vanaf nu in de winkel en is onderdeel van het label Blitsdesign, dat in opdracht van Kwantum betaalbaar design aanbiedt. Prijzen liggen tussen de € 1,99 en € 7,99.

Arntz (1900-1988) ontwikkelde in de jaren ’20 van de vorige eeuw, samen met een Oostenrijkse socioloog, een internationale beeldtaal die statistische gegevens voor een breed publiek begrijpelijk moest maken. Hiervoor tekende hij in de loop der jaren meer dan 4000 pictogrammen.

Annink zet zich al jaren in om het werk van deze graficus bij een breed publiek bekend te maken. Zo digitaliseerde hij de originele pictogrammen die in het bezit zijn van het Gemeentemuseum in Den Haag en publiceerde deze op internetOok gebruikte hij in 2002 Arntz’s haas om er een deurmat van te maken, waarvan het ontwerp is opgenomen in de collectie van Droog Design.

Lees ook:Design uitgelicht: melk met koekjes
Lees ook:Crisisdesign bij Galerie Vivid
Lees ook:Delftsblauw past bij jou
Lees ook:Ontwerper Pierre Paulin overleden
Lees ook:Kunstcriticus Robert Hughes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.