Modern colosseum in Den Haag

Architectenbureau Cepezed heeft in opdracht van het Atelier Den Haag Culturele Hoofdstad 2018 (DHCH2018), een ontwerp gemaakt voor een groot tijdelijk theater op het Haagse Malieveld. Den Haag hoopt namelijk in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa te zijn en het bouwwerk moet dan een jaar lang fungeren als eyecatcher. Het is opgezet als hedendaagse versie van het Colosseum in Rome, het bekendste voorbeeld van een Flavisch amfitheater, en moet zo’n 5.000 mensen kunnen onderbrengen.

De constructie is opgebouwd uit stalen steigerwerk dat aan de buitenkant is bespannen met een reproductie van M.C. Eschers Metamorfose. Binnen kunnen zowel voorstellingen als concerten plaatsvinden, maar ook beurzen en exposities gehouden worden. Of het theater uiteindelijk gebouwd gaat worden, horen we helaas pas tegen 2013.. Tot die tijd kun je naar de plaatjes kijken op de site van het bureau.

Lees ook:Platform21 repareert
Lees ook:Hoe klinkt grafisch design?
Lees ook:Design muurstickers
Lees ook:afdruiprek én plantenbak
Lees ook:Dutch Design Awards: aanmelding gestart

0 reacties op “Modern colosseum in Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.