Tupperware: Red Dot Design Team 2009

Eigenlijk durfde ik nooit hardop te zeggen dat ik dol ben op Tupperware. Maar die plastic bakjes in mooie kleurtjes van écht goede kwaliteit hebben op mij een magische aantrekkingskracht. Nog nooit heb ik me echter laten verleiden tot een Tupperware party, ondanks dat er op een andere manier bijna niet aan de Amerikaanse waar te komen valt (behalve dan wat vergeelde verdwaalde bakjes die ik nog wel eens op rommelmarken aantref). De bekroning van Tupperware met de Red Dot Design Award (de hoogst haalbare ere-onderscheiding van de ontwerpwereld) voor Best Design Team 2009, was dan ook een complete verrassing.

De prijs werd eind juni uitgereikt aan de Vice President of Global Design, Susan Perkins, voor ‘het meest innovatieve, kwalitatief hoogwaardige maar eenvoudige productontwerp.’ Wat mij betreft ook de verklaring van de grootschalige fascinatie voor de plastic bakjes. Want het iconografisch herkenbare handschrift draagt al vanaf de oprichting van het bedrijf in 1950 een onmiskenbare filosofie uit, waar vrouwen over de hele wereld zich in kunnen vinden. Waaronder ik dus!

Lees ook:De eco-bag van Susan Bijl
Lees ook:Het betere plastic
Lees ook:Design Plus Awards 2012: Bottle Mühle
Lees ook:House of Concepts: oftewel de Design Academy Eindhoven
Lees ook:Schenking onbekende Rietveld-stoel aan Centraal Museum


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.