Enfant terrible Dash Snow overleden

De Amerikaanse ontwerper (en neefje van Uma Thurman) Dash Snow is vorige week op 27-jarige-leeftijd aan een overdosis drugs overleden. Snow werd gevonden in een hotelkamer in Manhattan New York. Deze enfant terrible van de Amerikaanse kunst- en designwereld boekte vooral bekendheid door zijn rauwe kunstwerken waarin drugs, sperma en urine niet zelden een rol speelden. Met zijn collages, polaroids en street art wist hij een groot publiek te bereiken, en was hij ook buiten de kunstwereld geliefd.

Twee jaar geleden verscheen van de hand van Ariel Levy nog een groot artikel over Snow in het Amerikaanse magazine New York, waarin de ontwerper als next big thing werd opgeworpen en bestempeld als één van Warhol’s Children.

Lees ook:Dutch Design naar New York
Lees ook:Kunstcriticus Robert Hughes
Lees ook:Crisisdesign bij Galerie Vivid
Lees ook:House of Concepts: oftewel de Design Academy Eindhoven
Lees ook:New York Magazine lanceert Design editie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.