Veelbesproken Lowlandssite genomineerd voor Design Award

De experimentele Lowlandssite oogstte eerder dit jaar kritiek bij sommige festivalbezoekers vanwege het ‘onleesbare’ karakter. Toch is de site, die is ontwikkeld door Fabrique Communicatie en Design in samenwerking met Peter te Bos en  Marc Fabels, genomineerd voor de Dutch Design Awards, die op 17 oktober a.s. worden uitgereikt.

Onder het motto Shake the Pllanet brengt Lowlands 2009 een site die beweegt, stapelt, sleept, verwart, informeert en irriteert. De traditionele interactie met linkjes naar verschillende pagina’s is verlaten. Ook de vertrouwde scrollbalk ontbreekt. Alles speelt zich af op één pagina, door te slepen en te schuiven met de verschillende blokken kan de bezoeker zelf zijn eigen festival samenstellen.

Het avontuur en experiment op lowlands.nl levert naast nominaties en designprijzen ook de nodige controverse op. Een paar computerprogrammeurs ontwikkelden dit jaar zelfs spontaan een schaduwsite. Op ‘Lekker Leesbaar Lowlands’ is de informatie van de echte site via RSS-feeds gekopieerd naar een neutrale vormgeving. Lowlandsdirecteur Eric van Eerdenburg: “We zijn op zich blij met de controverse, maar de schaduwsite is er echt een van 13 in een dozijn. We zijn een festival dat enorm zijn best doet voor onze bezoekers, maar soms moet de bezoeker ook een beetje z’n best doen om onze keuzes te begrijpen. Dat geldt ook voor de website. Vernieuwende interactie is een erg belangrijk instrument voor ons festival en dat voeren we ook door in onze uitingen.”

Lees ook:Alternatieve Lowlands website
Lees ook:Draagbare computers
Lees ook:Designhuis gaat dicht
Lees ook:Zacht design stoeltje
Lees ook:Internet: designwebshops

4 reacties op “Veelbesproken Lowlandssite genomineerd voor Design Award

 1. patternforyou

  Cursus modeontwerp Artemis stylingacademie complete fiasco.

  afgelopen 12 weken is door 10 van de 12 cursisten gereageerd op de inhoud van de cursus modeontwerp bij Artemis Amsterdam.Er werd niet ingegaan door de hoofddocent modedesign Dick van de Vlies op hun vraag naar extra lessen door een Artemis docent die wel gewend is les te geven toen de cursisten melden dat de prijs(750euro voor 11 weken) kwaliteit-verhouding erg teleurstellend was vanwege de afwezigheid van een goeie docent die ervaring heeft in het lesgeven.Helaas werden de bevindingen niet gehoord en ging iedereen met een slecht gevoel naar huis.Er werd alleen maar in de verdediging gegaan door Dick van de Vlies over zijn cursus.Tijdens de eindpresentatie heeft iedereen er zich doorheengeslagen met een afsluitpresentatie die compleet zelf was gemaakt vanwege de zo goed als afwezige begeleiding in het vak.Gelukkig zijn de cursisten geslaagd,maar hadden dat ook gekund zonder de cursus.Kortom er werd wekenlang alleen maar geschetst in het leslokaal.Deze cursus is namelijk juist bedoeld om een overweging te maken om wel of niet de opleiding te doen bij Artemis.Niet aan te raden dus,en het gaat hier trouwens over een opleiding zonder certificering van 3000euro per jaar.Mooie facade maar een school zonder body en afwezigheid van zelfreflectie.Erg jammer hoor!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Faye

   Ik vind de klachten over de cursus modeontwerpen onterecht. de cursus voldeed naar mijn idee aan de verwachtingen. In 12 weken tijd wordt je begeleid met het ontwerpen van een collectie. Alle onderwerpen die daar bij horen, komen aan bod. Dat 12 lessen in avonduren niet genoeg is voor het geven van een volledige patroon teken cursus o.i.d., lijkt me niet meer dan logisch. Daarnaast is ontwerpen een individueel creatief proces waarbij je het voor een groot deel uit jezelf moet halen. Tijdens de cursus was er alle ruimte om vragen te stellen en voldoende begeleiding en het resultaat was over het algemeen top. Over de docent heb ik ook geen klachten, in tegendeel. Ik ben buiten de cursus om nog geholpen met het daadwerkelijk maken van een stuk uit mijn collectie. Dat lijkt me genoeg zeggen over de hulpvaardigheid en motivatie van de docent!

     /   Beantwoorden  / 
 2. Piet

  Benieuwd was ik naar de reacties van de Lowlandsite, en dan lees ik daar een artikel over een cursus dat die niet goed zou zijn. Is dit de bedoeling van een blog om je onvrede maar overal te uiten?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Frank

  Ik vind de lowlandssites al jaren erg leuk. Anders dan anders, leuk design, past helemaal bij het festival. Toch kijk ik er liever niet op omdat ik dit jaar geen kaartje heb kunnen bemachtigen :-)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.