Oorbellen/sculptuur van Atelier van Lieshout

fotografie by Atelier van Lieshout

Atelier van Lieshout, opgericht door Joep van Lieshout in 1995, is een samenwerkingsverband van beeldend kunstenaars, ontwerpers en uitvoerders. Het atelier staat erom bekend dat het de toeschouwer vaak op het verkeerde been zet, door aan sommige objecten een gebruiksfunctie te koppelen.

Ook in de ontwerpen van Joep van Lieshout zelf, die balanceren tussen beeldende kunst en design, zijn vaak gewone gebruiksvoorwerpen te herkennen. Hiermee wil hij de kijk op alledaagse voorwerpen aanscherpen. De decoratieve oorbellen van Atelier van Lieshout zijn hiervan een goed voorbeeld: het zijn namelijk ook twee onderdelen van een sculptuur. En als je nog eens kijkt, zie je dat ze zijn opgebouwd uit mensfiguren in verschillende houdingen. 

Lees ook:Brad Pitt koopt stoel Van Lieshout op Art Basel
Lees ook:De mens als varkensvoer
Lees ook:Uniciteit gaat voor naam van ontwerper
Lees ook:Modern colosseum in Den Haag
Lees ook:Anorexia als kunst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.