Goed slapen

Tijdens een trip naar New York ontstond bij ontwerpers Erik van Loo en Peggy van Neer het idee dat ze graag iets wilden doen voor zwerfjongeren in eigen land. Ze startten het unieke project Le Clochard: een dekbedovertrek met de afbeelding van een uitgevouwen kartonnen doos, waarvan zij veertig procent van de opbrengst doneren aan Stichting Zwerfjongeren Nederland.

De stichting kan het geld namelijk goed gebruiken om onder meer woonprojecten te ondersteunen. Daarnaast geschiedt ook de productie van Le Clochard op maatschappelijk zeer verantwoorde wijze. Zo worden er geen giftige chemicaliën gebruikt, wordt het afvalwater eerst gereinigd voordat dit in het riool terechtkomt, en komen de fabrieksarbeiders er met goed gereguleerde werkomstandigheden ook goed vanaf. Maar bovenal is Le Clochard gewoon een heel mooi én praktisch ontwerp, want het gebruikte materiaal (gekamd katoen) is superzacht en strijkvrij. 

Lees ook:Het betere plastic
Lees ook:Zondagsdesigner
Lees ook:Britse kunstenaar Banksy stunt met gratis online shop
Lees ook:Jan Jansen ontwerpt duurzame slipper
Lees ook:Pocket Screwdriver

Eén reactie op “Goed slapen

  1. Auping Boxspring

    Duurzaam, origineel en sociaal maatschappelijk verantwoord. Nu nog een mooi matras erbij..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.