Designregels?!

De wereld van mode en design kent tal van regels en wijsheden. Denk aan Less is More, Form Follows Function, Dress Your Age, enz. Sommige designers geloven heilig in deze vormgevingswijsheden en klampen zich er angstvallig aan vast. Anderen doen alles behalve zich aan de ‘regels’ houden. In het net verschenen boek Never Use White Type on a Black Background: And 50 Other Ridiculous Design Rules worden al deze (tegel)wijsheden behandeld.

Make the Logo Bigger, Use a Grid, Keep it Simple: ze passeren allemaal de revue. Naast quotes van bekende nationale en internationale designers bevat het boek informatie over de herkomst van de soms ridicule, soms rake regels. Elke regel is vergezeld van beeld - gemaakt door een scala aan illustratoren, fotografen en kunstenaars – dat de regel ontkracht, dan wel bevestigd. Een ware musthave voor iedereen die zich voor design en mode interesseert. Ridiculous Design Rules is een concept van Four Weeks of FreeDesigndom, ontwikkeld door Lemon Scented Tea in opdracht van Premsela. Het boek werd geschreven door Anneloes van Gaalen en ligt sinds deze maand in de on- en offline boekwinkels.

Lees ook:Wat hedendaags design ons over de toekomst leert
Lees ook:Christien Meindertsma
Lees ook:Draagbare computers
Lees ook:Mode of kunst?
Lees ook:Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin voor Stern

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.