House of Concepts: oftewel de Design Academy Eindhoven

De Design Academy Eindhoven werd door Time Magazine uitgeroepen tot School of Cool, en dat is niet verwonderlijk als je bedenkt dat de academie internationaal bekend staat als een van de beste designopleidingen ter wereld. Vooral de aandacht voor de maatschappelijke rol van ontwerpers, met oog op het milieu en een duurzame samenleving, maakt de Design Academy toonaangevend.

De jaarlijkse presentatie van afgestudeerden is dan ook een must-see voor innovatieve bedrijven, merken en ontwerpers uit de hele wereld. Het boek House of Concepts geeft een goed beeld van deze legendarische school, die meer dan zestig jaar geleden werd opgericht als de Academie voor Industriële Vormgeving Eindhoven. Het biedt een kijkje in de onderwijskeuken, waar de nadruk meer ligt op praktische vaardigheden dan op theoretische kennis. Naast natuurlijk veel voorbeelden van (beroemde) afgestudeerden als Jurgen Bey, Richard Hutten, Joris Laarman, enz. biedt het boek ook inzicht in het conceptmatige denken waar Nederlands Design zo om geliefd is. Te koop via de uitgeverij van Frame Magazine.

Lees ook:Christien Meindertsma
Lees ook:Designregels?!
Lees ook:Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin voor Stern
Lees ook:Twitter is lief, Tinkebell niet
Lees ook:Wat hedendaags design ons over de toekomst leert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.