Nieuw talent: Michou Nanon de Bruijn

Foto Rene van der Hulst

Vorig jaar studeerde Michou Nanon de Bruijn cum laude af aan de Design Academy in Eindhoven. Onderdeel van haar afstudeerproject was de Koelkachel: een kleine koelkast met aan de zijkant een verwarmd zitje, waarvoor het zwarte warmterooster aan de achterkant van de koelkast werd omgebogen. De Koelkachel heeft inmiddels al een (inter)nationale tournee gemaakt langs verschillende designtentoonstellingen, zoals de tentoonstelling Still (van curator Li Edelkoort) bij Spazio Rossana Orlandi in Milaan.

De Bruijn liep tijdens haar studie stage bij Studio Makkink & Bey in Rotterdam en is daar na haar studie als vaste designer voor blijven werken. Door de onbevangen en originele manier waarop de ontwerpster naar design kijkt, ontstaan verrassende en unieke objecten. Hierover zegt zij zelf: ‘Trends en massaproducten zijn niet meer van deze tijd. De persoonlijke keuze wordt het thema van de toekomst.’  

Lees ook:Documentaire over Hella Jongerius
Lees ook:Marije Vogelzang: Eat Love diners bij Proef Amsterdam
Lees ook:Houdbare mode volgens Monique van Heist
Lees ook:De stoelknopen van Anneke Jacobs
Lees ook:Slapen in een buis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.