Een mooi ding: de FlexVaas van Ontwerplabel Vij5

Het jonge ontwerplabel Vij5 is een samenwerkingsverband tussen Anieke Branderhorst (ex Design Academy Eindhoven) en Arjan van Raadshooven (Bouwkunde). De naam van het label is gebaseerd op de vijf uitgangspunten waaraan elk ontwerp moet voldoen: helder, onconventioneel, eclectisch, veelzijdig en vernieuwend. Dat is nogal ambitieus, maar in het geval van het ontwerp van de FlexVaas, goed gelukt. Het idee voor dit product ontstond door het ontbreken van dé ideale bloemenvaas. Dat is er één waarin elk boeket op z’n best uitkomt, zodat een kast vol met vazen tot het verleden behoort.

De flexibele vaas is van porselein, en bestaat uit een basisvorm met drie verschillende opzetstukken. Deze kunnen naar behoefte gewisseld worden en vastgezet met een weckpotklem. Al in 2007 een hit tijdens de lancering op de Dutch Designweek in Eindhoven. En nu weer in de prijzen gevallen tijdens de 100% Designbeurs in Rotterdam. Daar werd het ontwerp genomineerd voor de titel ‘Best of the best’. 

Lees ook:Designveiling
Lees ook:Wegvliegen met een drieluik
Lees ook:Design uitgelicht: melk met koekjes
Lees ook:Delftsblauw past bij jou
Lees ook:15.000 euro voor het meest duurzame ontwerp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.