De stoelknopen van Anneke Jacobs

Stel, je hebt thuis een lievelingsstoel die z’n beste tijd heeft gehad. Maar je wilt deze niet zomaar bij het grofvuil zetten. Als je dan bent opgeleid tot 3D-designer, verzin je een ander gebruiksdoel. Zo ook de Utrechtse ontwerpster Anneke Jacobs, die van de poten van haar oude bureaustoel 1.727 houten knopen zaagde. Geïnteresseerden kunnen deze knopen bestellen via haar website Thuisvlucht.nl en worden zo ook onderdeel van het project. Want Jacobs koppelt de adressen van kopers aan een wereldkaart op haar site, om zichtbaar te maken waar de stukjes van haar stoel zich bevinden. Inmiddels zijn er 150 knopen verkocht aan mensen in Nederland, Engeland, Amerika, China en Italië. ‘De stoel heeft zo een nieuwe, verbindende functie gekregen, en dat vind ik veel mooier dan op de vuilnisbelt belanden,’ aldus de ontwerpster.

Lees ook:Internet: designwebshops
Lees ook:Coming Soon: Henny van Nistelrooy
Lees ook:Nieuw talent: Michou Nanon de Bruijn
Lees ook:Documentaire over Hella Jongerius
Lees ook:Schenking onbekende Rietveld-stoel aan Centraal Museum


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.