Wat hedendaags design ons over de toekomst leert

Het boek Desire: The  Shape of Things to Come verhaalt over de ontwikkeling die binnen de wereld van design zichtbaar is. Zo hoeft het in de 21e eeuw niet louter meer te draaien om functionaliteit en massaproductie. Het cleane en simpele design waar het bij het minimalisme om draaide, heeft plaatsgemaakt voor een hernieuwde interesse in visueel verrassende ontwerpen. Hierbij worden nieuwe technologieën en minder voor de hand liggende materialen toegepast, en groeit de belangstelling voor het op ambachtelijke wijze van produceren. Het boek is geüpdate tot 2008 en presenteert het werk van de meest gevierde designers wereldwijd, onderverdeeld in entertainers, uitvinders, modernisten en verhalenvertellers.

Tot deze lijst, met onder meer Jaime Hayon, Jasper Morrison, Marc Newson, Ronan & Erwan Bouroullec en Fernando & Humberto Campana, horen ook een twintigtal Nederlanders als Joost van Bleiswijk, Studio Makkink & Bey, Tjep, Tord Boontje, Marcel Wanders en Maarten Baas. Als je niet kunt wachten om te weten wat de toekomst ons zal brengen op het gebied van hedendaags design, is dit boek een uitkomst!

Lees ook:Darwiniaans design: de Vegetal
Lees ook:De invloed van mode op kunst volgens Nancy Jiménez
Lees ook:House of Concepts: oftewel de Design Academy Eindhoven
Lees ook:Designregels?!
Lees ook:Hoe Dutch Design werkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.