Zie ginds komt de Stroomboot

Goed design combineert vorm en functie. En soms gaat “functie” verder dan “de was ophangen”, of “grasmaaien”. Sommige producten hebben als doel de gebruiker aan het denken te zetten. De Containership Power Supply van het duo Giffin’termeer is een typisch voorbeeld in deze laatste categorie.

Deze stekkerdoos in de vorm van een containerschip is ontworpen om je te laten stilstaan bij waar producten eigenlijk vandaan komen. Voor electronica geldt dat het merendeel geproduceerd wordt in één provincie in China. Schepen komen afgeladen onze kant op, en varen met lege containers weer terug. Iets om over na te denken als je jouw adapter/container inplugt op het dek van de Containership Power Supply. Én het ziet superstrak uit. Voorzover ik weet niet in productie, helaas.

Lees ook:SAM
Lees ook:Draagbare computers
Lees ook:De stoelknopen van Anneke Jacobs
Lees ook:Little Black Dress
Lees ook:Koekoeksklok anno 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.