Categorie: "Modedesign"

Nieuwe designklassiekers van Ray Ban

Ook in zonnebrillenland wordt er op designgebied niet stilgezeten! Zelf vind ik het altijd schitterend als designklassiekers in een nieuw jasje worden gestoken. In 2012 bestaat Ray Ban 75 jaar, en speciaal voor dit jubileumjaar heeft Ray Ban het alom bekende model Aviator opnieuw uitgevonden.

Zomers duo Viktor & Rolf

foto: Kadir van Lohuizen/NOOR

Vanavond begint Zomergasten weer. Met nu eens niet een enkel persoon, maar modeduo Viktor & Rolf (ofwel Viktor Horsting en Rolf Snoeren) in de hoofdrol. Samen studeerden ze aan de modeacademie in Arnhem, wonnen een prestigieuze Franse prijs en stootten door naar de hoogste regionen in de internationale modewereld. Inmiddels is Viktor & Rolf een wereldmerk geworden compleet met parfums (Flowerbomb, Antidote voor heren en het recente Eau Mega), en kent het grote publiek het duo via de H&M.

Draagbare computers

5 days off in de Melkweg afgelopen woensdag kon het publiek nader kennismaken met wearables en gaf Sabine Seymour, schrijfster van het boek Fashionable Technology en autoriteit op het gebied van wearables, een illustratieve inleidende lezing. Concluderend laat het begrip zich het beste omschrijven als draagbare techniek als vorm van kunst. De tentoonstelling Wearable Technology – Powered Art and Fashion Design maakt crossovers tussen mode, design, performance, technologie en interactief design.

Anorexia als kunst

so glam, so slim by frederic braham

Op 18 juli start de Amsterdam International Fashion Week met Downtown: het publieke programma dat plaatsvindt door de hele stad met verschillende lezingen, lanceringen, exposities, shows en feesten. Zo opent in Maison Descartes op zaterdag 18 juli van 15.00 tot 18.00 Frédéric Brahams tentoonstelling I am more interested in the consequences, die de mode-industrie, de cosmetica, het onderzoek, de wetten en de sociale normen ter discussie stelt.  Door het debat op gang te brengen, wil hij het publiek aansporen tot nadenken.

Ontwerpsprookjes

design by Ineke Hans

In het Victoria & Albert Museum in Londen is van 14 juli tot en met 18 oktober de expositie Telling Tales, Fantasy and Fear in Contemporary Design te zien. Met de expositie haakt het V&A in op de trend van Europese ontwerpers om unieke en gelimiteerde stukken te vervaardigen die het midden houden tussen kunst en design. Nieuwe generatie ontwerpers als Tord Boontje, Maarten Baas, Jurgen Bey, Ineke Hans en Studio Job tonen meubels, verlichting en keramiek, geïnspireerd op sprookjes.

Joline Jolinks Super Sample Sale

Vandaag en morgen is in de showroom van de Amsterdamse ontwerpster Joline Jolink heel veel moois te halen voor weinig. Vandaag vanaf 13.00 tot 21.00 uur en morgen van 12.00 tot 18.00 uur kun je terecht op De Wittenstraat 109/111 hs, voor samples, stock, proto’s en schoenen. Prijzen liggen tussen de vijf en tweehonderd euro. En als klap op de vuurpijl is het ook nog eens 3 halen = 2 betalen. Niet te missen!

Lichting 2009

Ook dit jaar presenteren de 20 meest veelbelovende afstudeerders van de zeven modeacademies in Nederland zich op de catwalk van Lichting 2009. De show vindt plaats op donderdag 23 juli in de Westergasfabriek, tijdens de Amsterdam International Fashion Week. De jonge modeontwerpers worden geselecteerd door de hoofddocenten van de modeopleidingen en krijgen de kans om hun werk te presenteren aan een internationaal en invloedrijk modepubliek.