Categorie: "Design achtergrond"

ADV: Firefly Kruk

Deze lichtgevende kruk van Fashion for Home is een échte blikvanger. Je kunt de kruk met een afstandsbediening in 6 verschillende kleuren veranderen of in wit – net zoals een vuurvliegje. Je kunt de kleurwisseling ook automatisch instellen op verschillende tempo’s, en het heeft zelfs een ‘flash functie’!

De Firefly kruk staat leuk in de zitkamer of kinderkamer, maar omdat het gemaakt is van Polyethyleen, en dus waterafstotend is, kun je de kruk ook heel goed buiten in de tuin of op het terras neer zetten. De kruk heeft een geïntegreerde accu en is gemakkelijk op te laden via een bijgeleverde adapterkabel – verder functioneert de kruk geheel kabelloos.

Verkrijgbaar bij Fashion for Home.

afdruiprek én plantenbak

Met een klein keukentje moet je iedere vierkante centimeter optimaal benutten. Het combineren van functies is onvermijdelijk, maar kan vooral ook heel gaaf zijn. Het Fluidity afwasrek combineert de functie van afwasrekje met die van een plantenpot. Het water dat van je schone bordjes afstroomt wordt opgenomen door pellets, die het water afgeven aan de plantjes. Ideaal om bijvoorbeeld kruiden in je keuken te kweken! Moet je natuurlijk wel een beetje grondig afwassen, want ik betwijfel of orchideeën tegen sop kunnen, laat staan dat basilicum er lekkerder van zal gaan smaken.

Een ontwerp van DesignLibero uit Milaan.

 

I’ve got the key

Iedereen heeft een sleutelhanger nodig, en aangezien je ‘m meerdere malen per dag gebruikt: laat het een goede zijn!
Uitmuntende kandidaat in deze categorie: deze siliconen sleutel-sleutelhanger van Harry Allen.
De sleutel is een afgietsel van de sleutel van een italiaanse kerk uit de 18e eeuw, maar dan wat hipper van kleur & materiaal.
Verkrijgbaar bij Areaware.

Design voor Moederdag (2)

Fotolijstjes zijn altijd een goed Moederdagcadeau. Met de I-Frame van Mister Wilson Products heb je een moderne variant op deze Moederdagklassieker. Gebruik een I-Frame voor foto’s, in combinatie met een aquarium-app, stream je twitterfeed, buienradar, … eindeloze mogelijkheden.

Mooiste toepassing vind ik zelf in combinatie met een wekker-app, en dan naast je bed. Dankzij het ontwerp kun je namelijk gewoon je iphone opladen terwijl ‘ie in de I-Frame zit. Het sympathieke hondje is overigens Mister Wilson zelf, en uiteraard kun je vrienden worden met hem op facebook

 

Ontwerp je eigen lichaam

Door plastische chirurgie is het menselijk lichaam maakbaar geworden. Het najagen van perfectie en de zoektocht naar het eeuwige leven is voor veel ontwerpers een bron van inspiratie. Naast het verschijnsel dat nude heet en zich laat omschrijven als ‘er naakt uitzien terwijl je toch gekleed bent’, een trend die is uitgevonden door modeontwerpers en elk seizoen wel een revival beleeft, wordt de naakte huid ook letterlijk onderdeel van het ontwerp. Bijvoorbeeld bij schrijfster/ontwerpster Shelly Jackson die vrijwilligers oproept om één woord in classic book font op hun lichaam te laten tattoeëren.

Zondagsdesigner

Crochet lampshade by Electricwig

Een mooi woord van Li Edelkoort vind ik ‘zondagsdesigner’. Een begrip dat voor het eerst opduikt in 2001 en wordt gebruikt voor amateur vormgevers, die zo een eigen stijl verlenen aan de wereld om hen heen. Volgens Edelkoort een gevolg van de verregaande mondialisering van de markt. Het is de zondagsdesigner die het DIY (DO-IT-YOURSELF) fenomeen weer op de kaart heeft gezet en de behoefte aan kunstnijverheid heeft aangewakkerd.