Categorie: "Gadget"

Hubba-hubba

Het zal niemand ontgaan zijn: ondergetekende is een grote fan van Jan Habraken’s FormNation. Producten als kleine gedichtjes, eenvoudig maar prikkelend in design; praktisch en helder in gebruik.

Typisch voorbeeld zijn de USB-hubs; iedereen heeft ze dagelijks nodig, dus waarom zouden ze niet meteen ook dagelijks een glimlach op je gezicht toveren? In Nederland o.a. verkrijgbaar hier: poodle; bolt; chocolade

Nieuwe designklassiekers van Ray Ban

Ook in zonnebrillenland wordt er op designgebied niet stilgezeten! Zelf vind ik het altijd schitterend als designklassiekers in een nieuw jasje worden gestoken. In 2012 bestaat Ray Ban 75 jaar, en speciaal voor dit jubileumjaar heeft Ray Ban het alom bekende model Aviator opnieuw uitgevonden.

Plug tag: niet meer gokken!

Het is vaak maar gokken welke stekker je eruit moet trekken. Welke snoer hoort bij welk apparaat. Met de Plug Tags van Alife Design rijg je je labels aan al je snoeren. Op de labels staan figuren van alle producten die in het stopcontact gaan: mobiel, camera, computer, game, tv, dvd, printer, speaker etc.

Jacket Gripper

Niets is zo veranderlijk als het Hollandse weer. Jasje aan, jasje uit. En als het dan toch te warm blijkt, past je jas niet altijd in je rugzak of handtas. De Jacket Gripper van Alife Design zal je voortaan helpen. 

Klok met app

James Damon van Areaware heeft een prachtige Iphone-houder ontworpen. Je mobiel gaat helemaal op in het ontwerp van de Alarm Dock. De ontwerper heeft de nostalgische wekker van een jaar of tien geleden in een modern jasje gestoken.