Categorie: "Kantoor"

Paraplu Prato

Het lijken wel twee roze bloemetjes in de lente. Maar helaas: twee natte paraplu’s en een nep-grasje.

Deze paraplu-houder spotte ik op Ambiente in Frankfurt. Een product dat gelijk opvalt omdat het praktisch is en mooi vormgegeven. Het is een ontwerp van Naoki Terada. Ze zijn verkrijgbaar in zeven kleuren. Elke Prato houdt tot 21 paraplu’s, dus een leuke ontwerp voor bij de ingang van een winkel of restaurant.

Plug tag: niet meer gokken!

Het is vaak maar gokken welke stekker je eruit moet trekken. Welke snoer hoort bij welk apparaat. Met de Plug Tags van Alife Design rijg je je labels aan al je snoeren. Op de labels staan figuren van alle producten die in het stopcontact gaan: mobiel, camera, computer, game, tv, dvd, printer, speaker etc.

Flexibel mannetje

Liggen, zitten, staan, ondersteboven of op één been: hij doet het allemaal. Deze flexwerker van Invotis Orange past zich aan aan elke situatie. Hij bewaart je mobiel, houdt je pennen bij elkaar en zorgt voor een beetje afleiding tijdens de saaie kantooruren. Kortom: je nieuwe vriend!

SAM

 

SAM de “Altpapiersammler”, in een symbolische vorm: zonder begin, zonder einde – als recycling zelf. Zoals alle producten van het zwitserse Fidea Design wordt ook SAM in sociale werkplaatsen geproduceerd. Gemaakt van aluminium en gepoedercoat staal, gaat dus wel een tijdje mee.

Zie ginds komt de Stroomboot

Goed design combineert vorm en functie. En soms gaat “functie” verder dan “de was ophangen”, of “grasmaaien”. Sommige producten hebben als doel de gebruiker aan het denken te zetten. De Containership Power Supply van het duo Giffin’termeer is een typisch voorbeeld in deze laatste categorie.

Deze stekkerdoos in de vorm van een containerschip is ontworpen om je te laten stilstaan bij waar producten eigenlijk vandaan komen. Voor electronica geldt dat het merendeel geproduceerd wordt in één provincie in China. Schepen komen afgeladen onze kant op, en varen met lege containers weer terug. Iets om over na te denken als je jouw adapter/container inplugt op het dek van de Containership Power Supply. Én het ziet superstrak uit. Voorzover ik weet niet in productie, helaas.