Stadshavens Rotterdam vol met design

Als onderdeel van de inrichting van het nieuwe kantoor voor Stadshavens Rotterdam ontwikkelde het multidisciplinair communicatie- en designbureau Fabrique een meubellijn (Droogdok meubelcollectie). De projectleiderskasten – een soort metalen rolcontainers – zijn multifunctioneel. Je kunt er spullen in kwijt, maar daarnaast dienen de kasten ook als scheidingswand tussen de verschillende werkplekken. Bovendien zijn de metalen kasten ook geschikt om er met magneetjes de nieuwe plannen, tekeningen en plattegronden op te ontvouwen.

Net als de verschillende ruimtes in het pand zijn de kasten voorzien van een duidelijke codering, zoals die in de containerhavens wordt toegepast. De balie en kasten van het kantoor refereren door hun robuuste vorm aan de sfeer en schaal van het havengebied.

Fabrique sleepte eind mei drie European Design Awards in de wacht (voor onder meer de website Iamsterdam.com). Deze prijs wordt sinds 2007 toegekend aan het beste Europese communicatie design en is een initiatief van elf vooraanstaande Europese designtijdschriften, waaronder het Nederlandse Items.

Lees ook:Wegvliegen met een drieluik
Lees ook:Designcadeau: wie neemt het laatste stukje?
Lees ook:Nieuwe designklassiekers van Ray Ban
Lees ook:Memento Mori
Lees ook:Metaalman

Eén reactie op “Stadshavens Rotterdam vol met design

 1. Jurgen Vos

  Geachte mevrouw/meneer,

  Waar kan ik deze metalen rolcontainer bekijken?
  groeten,
  Jurgen Vos

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.