Design Plus Awards 2012: Crumpled City Maps

Ik kende de Crumpled City Maps al een tijdje en ze zijn zo leuk dat ik ze al een aantal keer aan reislustige vrienden heb gegeven. Op de beurs in Frankfurt kregen deze bijzondere stadsplattegronden een Design Plus Award. Find out why!

De Crumpled City Maps van Palomar zijn onverwoestbare stadsplattegronden. Iedereen kent het probleem van scheurende plattegronden door regen of gebruik. De kaart heeft daar geen last van. Het is namelijk gemaakt van tyvek, een waterdicht materiaal dat in eerste instantie aanvoelt als papier, maar niet scheurt. Verkrijgbaar voor de steden Amsterdam, Barcelona, Berlin, London, New York, Paris, Rome en Tokyo. Super handig als je langer dan een middag met je kaart wilt doen. Ook geschikt als picknickkleed!

De Design Plus Award 2012 werd dit jaar op Ambiente uitgereikt, een van de grootste beurzen ter wereld in consumer-goods. Honderden ontwerpen werden ingezonden in voornamelijk het tafel- en keukensegment. De jury zocht naar een combinatie van prachtig ontwerp met functionaliteit. De jury kende afgelopen weekend 22 ontwerpen de prijs toe.

Lees ook:Design Plus Awards 2012: Pipe Candleholders
Lees ook:Design Plus Awards 2012: Leaf-it
Lees ook:Design Plus Awards 2012: Bottle Mühle
Lees ook:Design Plus Awards 2012: MM03i soft touch black
Lees ook:New York Magazine lanceert Design editie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.