Lichting 2009

Ook dit jaar presenteren de 20 meest veelbelovende afstudeerders van de zeven modeacademies in Nederland zich op de catwalk van Lichting 2009. De show vindt plaats op donderdag 23 juli in de Westergasfabriek, tijdens de Amsterdam International Fashion Week. De jonge modeontwerpers worden geselecteerd door de hoofddocenten van de modeopleidingen en krijgen de kans om hun werk te presenteren aan een internationaal en invloedrijk modepubliek.  Dit jaar wordt de show bijgewoond door een internationaal panel: modeblogger Susanna Lau (Style Bubble), ook verbonden aan Dazed Digital van Dazed & Confused , en Wendy Dagworthy, initiatiefnemer van de London Fashion Week en hoofd van de modeopleiding van het Royal College of Art in Londen.

Hoogtepunt van de show is de uitreiking van de G-Star Raw Talent Award, door jeansmerk G-Star, de hoofdsponsor van Lichting. Een geselecteerde groep van internationale modeprofessionals beslist samen met het panel welke ontwerper naar huis gaat met €10.000 en een reis naar New York.

Kijk voor de collecties van voorgaande jaren op de website van Lichting. Vanaf de tweede week van juli is op www.lichting09.nl te zien welke jonge ontwerpers Lichting 2009 vormen. Let op: toegang tot de show alléén op vertoon van een persoonlijke uitnodiging.

Lees ook:Heineken in de mode
Lees ook:Overzichtstentoonstelling Galerie TORCH in de Kunsthal
Lees ook:Arnhem Mode Biënnale met expo Productdesign
Lees ook:Mode of kunst?
Lees ook:Zomers duo Viktor & Rolf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.