Mode of kunst?

foto Peter Stigter, show van V&R '07/'08

We moeten er nog even op wachten, maar vanaf 19 september (tot en met 10 januari 2010) zal in het museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam de tentoonstelling The Art of Fashion: Installing Allusions te zien zijn, waarbij het draait om mode als inspiratiebron voor kunst, en viceversa. Zo geeft het duo Viktor en Rolf bijvoorbeeld een kunstzinnige draai aan hun show van herfst/winter 2008, door een model de catwalk op te sturen die haar eigen schijnwerpers draagt, zien we sieraden die óók als sculptuur dienen, en wordt een modeshow een experimentele installatie..

Voor The Art of Fashion maken vijf hedendaagse designers exclusieve ontwerpen. Viktor & Rolf, Naomi Filmer, Hussein Chalayan, Anna-Nicole Ziesche en Walter Van Beirendonck laten de modeseizoenen los en gaan te werk als kunstenaars. Dit nieuwe werk wordt aangevuld met bestaande ontwerpen van onder meer Martin Margiela, Bless en Comme des Garçons. De tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt door H+F Fashion on the Edge. Modetijdschrift ELLE (dat dit jaar haar 20-jarig jubileum viert) is mediapartner. De tentoonstelling is hoofdonderdeel van het officiële programma van Holland Art Cities 2009-2010.

Lees ook:Zomers duo Viktor & Rolf
Lees ook:Houdbare mode volgens Monique van Heist
Lees ook:De mens als varkensvoer
Lees ook:Coming Soon: Henny van Nistelrooy
Lees ook:Anorexia als kunst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.