Coming Soon: Henny van Nistelrooy

In modestad Arnhem (thuisplaats van  de mode- en kunstacademie ArtEZ en op dit moment decor van de Arnhem Mode Biënnale) vind je de fashion en design store: Arnhem Coming Soon. De winkel is opgericht door Judith ter Haar als ‘een ontmoetingsplaats voor publiek, ontwerpers, ondernemers, producenten, distributeurs en detaillisten, waar je van alles vindt over de nieuwste generaties ontwerpers die zich steeds aandienen.’ En waar de naam ook naar verwijst: Arnhem Coming Soon. 

Aanstormende mode- en designtalenten krijgen hier een plaats tussen gevestigde namen, zodat hun werk direct naar een hoger plan wordt getild. Zo heeft Ter Haar ook stoel Stitched van Henny van Nistelrooy in de collectie opgenomen. Tegenwoordig woont Van Nistelrooy (1979) in Londen, waar hij zijn Master haalde in Design Products, maar van origine komt hij van het Hollandse platteland. Zijn ontwerpstijl is terug te voeren op zijn vroege jeugdervaringen. Teruggeworpen op wat de natuur te bieden had, ontwikkelde hij de gave om van niets, iets te maken en leerde zo om conventies los te laten. In Stitched is dat terug te zien door een van nature zacht materiaal, te gebruiken voor een stoel.

Ben je toch van plan om binnenkort naar Arnhem te gaan (de biënnale duurt nog tot en met 6 juli), ga dan zeker langs Arnhem Coming Soon. Om deze ‘Van Nistelrooy’ in het echt te zien, maar ook voor ander moois! 

 

 

 

Lees ook:Arnhem Mode Biënnale met expo Productdesign
Lees ook:Expo Shape, Craft & Quality tijdens Arnhem Mode Biënnale
Lees ook:Zomers duo Viktor & Rolf
Lees ook:Schenking onbekende Rietveld-stoel aan Centraal Museum

Lees ook:De stoelknopen van Anneke Jacobs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.